giek

De maststrijkinstallatie past als een bus en werkt naar behoren, wat een verademing. De dubbele takel voor zorgt er voor dat ik, indien nodig zelfs in mijn eentje de mast kan strijken en weer oprichten. Inmiddels zijn ook alle vallen en het (lummel-) beslag gerepareerd en vernieuwd. De nieuwe giekneerhouder is ook geplaatst en functioneert weer naar behoren.

zeereling

De zeereling had in de loop der jaren behoorlijk geleden, er zaten onder andere stukken gerafelde staaldraden tussen waar je je handen en kleding openhaalde, dus deze ook maar vervangen. De GAMMA had deze RVS draad overigens in haar assortiment voor een heel redelijk prijs. Om de “tonnetjes” aan de nieuwe lussen te bevestigen had ik een speciale tang nodig, deze was echter schreeuwend duur. Dus zelf maar een gemaakt….

betonschaar

Een nieuwe betonschaar gekocht van € 28,– en de bek ervan uitgeslepen, daar twee strips van 10mm tussen gelast en een gat van 9,5mm er in geboord.

tonnetjes

Werkt perfect, een muurvaste verbinding is het resultaat. Als ik het had moeten uitbesteden had ik de complete zeereling met scepterpotten en al moeten loshalen, nu kon ik ter plekke alles zo monteren 🙂

staat van nieuw

De zeereling is nu perfect in orde. voor ieders veiligheid een must. Ook de verlichting heeft de nodige aandacht nodig en moet er nog een heklicht op.

Verlichting

Ziezo, dat heklicht monteren was snel gepiept. Het boeglicht, stoomlicht, toplicht en heklicht doen het allemaal inmiddels, na wat stekkertjes  vernieuwd te hebben.