lijmen

Ik heb geen voorbeeld van een dakluik, dus dat wordt passen en meten, opnieuw passen en meten en tot slot alles met elkaar verlijmen met epoxy. Materialen: Red ceder, multiplex, triplex en RVS houtschroeven die naderhand weggewerkt worden…. Wat loodzware accu’s, lijmklemmen en andere verzwaringen moeten de boel, zonder dat het geheel krom trekt of verschuift, ruim twaalf uur op zijn plaats houden.

Lijmen luik

Speciale wiggen onder de lijmklemmen houden de boel gefixeerd.

 

luik past

De eerste laag (watervast) triplex is op het frame verlijmd. Het past allemaal als een bus, dit oogt al gelijk heel anders!

verfraaien luik

De volgende stap wordt het verstevigen van het luik, want je moet er straks op kunnen staan. Ook wil ik het verder verfraaien door er een lattenstructuur op aan t brengen.

zaagsneden luik

Met een tweede laag erop gelijmde triplex laag en dwarse (meranti) stroken kan er structuur in gebracht worden met zaagsneden. Een uiterst precies werkje. Maar het resultaat mag er zijn!

kit op luik

Nadat de zaagsnedes zijn opgevuld met zwarte kit en het geheel is voorzien van twee lagen epoxyhars is het luik zo goed als klaar.  Aan de onderzijde komen nog borgende polyester plaatjes en een slotje.  Het luik staat erg mooi op deze boot vind ik, het overtreft zelfs mijn eigen verwachtingen !