dek

Het voordek opgeschuurd met ScotchBrite (lijkt op schuurspons) om het antislipprofiel niet te beschadigen en een goede hechtprimer erop aangebracht. Ook kreeg het houtwerk inmiddels haar eerste opknapbeurt. Alles blijkt buiten teakhout te zijn. Mijn (uitstekende!) ervaring is om de evt. zachte stukken zoveel mogelijk uit te schrapen en de randen te verzadigen met seconden lijm, de goedkoopste die er is is prima, ik betaalde een Euro voor drie tubetjes bij de Action. Daarna wel goed laten uitharden. De volgende dag geplamuurd met epoxy plamuur. Later breng ik het op kleur met een goede teak-beits van Ceta Bever. De cyanide (van de cyano-acrylaatlijm=secondelijm) voorkomt dat de schimmel in het hout nog verder door kan woekeren. Als laatste afwerken met jachtlak.

 

antifouling

Om al een beetje resultaat te zien heb ik de onderzijde alvast in een mooie zwarte antifoulinglaag gezet. Dat ziet er al heel anders uit nu!

Schuren en plamuren

Het resultaat van dagenlang schuren en plamuren gaat zich tonen. Wow! Dat is mooi, die twee componenten lak trekt prachtig strak! Chris helpt me bij het lakken, dat is nog niet zo eenvoudig, het moet snel én netjes.

spiegel

De spiegel glimt nu ook écht als een spiegel. Wat kun je mooi afwerken met deze lak!

eerste laag

De eerste laag is nu droog, nu opnieuw opschuren voor de tweede laag.